«Αδιάφορο αν γνώριζε ο Μητσοτάκης τη μελέτη» – Πρωτοφανής υποτίμηση της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα κι από τον Σκέρτσο

Αφενός υποστήριξε ότι στην κυβέρνηση δεν γνώριζαν την μελέτη και αφετέρου δήλωσε ότι η κυβέρνηση μελετά όλες τις σχετικές μελέτες!

Αντί ουσιαστικής απάντησης η κυβέρνηση επιχειρεί για ακόμη μία φορά να υποτιμήσει τη σοβαρή μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα για την αυξημένη θνησιμότητα στις ΜΕΘ (διασωληνωμένους εντός ΜΕΘ και εκτός).

Παίρνοντας το λόγο σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, του περιβάλλοντος Μητσοτάκη και ουσιαστικά άτυπος υπουργός Υγείας προσπάθησε να στηρίξει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος είχε αρνηθεί –με ειρωνικό τρόπο- από το βήμα της Βουλής ότι υπάρχει έρευνα για τη θνησιμότητα των διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ

Ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε στη Βουλή ότι πρόκειται για ήσσονος σημασίας στοιχεία

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική παρατήρηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι η μελέτη δεν κομίζει τίποτα καινούργιο και ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε δράσεις για τα δύο σημεία της, τις ΜΕΘ και την κατάσταση στην περιφέρεια, πολύ πριν από την εκπόνηση της μελέτης και την χαρακτήρισε «ήσσονος σημασίας».

Αμέσως μετά ωστόσο αποκάλυψε μόνος του την προσπάθεια να αποφύγει το Μαξίμου το πολιτικό κόστος από τις αποκαλύψεις. Αφενός υποστήριξε ότι στην κυβέρνηση δεν γνώριζαν την μελέτη και αφετέρου δήλωσε ότι η κυβέρνηση μελετά όλες τις σχετικές μελέτες! Η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς δεκάδες αντίστοιχες εκθέσεις και τις μελετάει, διαβεβαίωσε ο κ. Σκέρτσος.

«Έχει γίνει πολύς μεγάλος θόρυβος για μια μελέτη η οποία δεν κομίζει κάτι καινούργιο», είπε παραδεχόμενος ωστόσο πως όταν δέχεται πολύ μεγάλο φόρτο το σύστημα υγείας είναι δυσκολότερο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

«Το αν γνωρίζαμε ή όχι είναι αδιάφορο, δεν την γνωρίζαμε…», συμπλήρωσε!

Για να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τη μελέτη πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση λαμβάνει καθημερινά δεκάδες αντίστοιχες εισηγήσεις, στατιστικά στοιχεία, τα μελετάει όλα, τα αξιολογεί όλα. Μην προσπαθείτε να διογκώσετε ένα ζήτημα το οποίο είναι ήσσονος σημασίας», πρόσθεσε.

Τα παραπάνω σίγουρα δεν θα μετριάσουν την οργή του επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κ. Τσιόδρα, που ήδη εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος για την αντίστοιχη προσπάθεια υποτίμησης από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, ειδικά επειδή είναι και η ίδια γιατρός.

Δείτε επίσης: Μελέτη -βόμβα από Τσιόδρα εκθέτει τον Μητσοτάκη: 87% αυξημένη θνησιμότητα σε νοσηλείες εκτός ΜΕΘ

Α. Τσίπρας για Μητσοτάκη: Να τον πω ψεύτη; Πολιτικό απατεώνα; – Με 19.475 νεκρούς, τα λόγια χάνουν το νόημά τους

Βαρύτατα εκτεθειμένο το Μαξίμου μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης Τσιόδρα και Λύτρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

«Έχει αδυναμίες»: Απαξίωσε τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα η Γκάγκα

Οργή Τσιόδρα για την απαξίωση της μελέτης του για τις ΜΕΘ από τη Μ. Γκάγκα – Η απάντηση από τον Θ. Λύτρα στην κυβέρνηση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί